Македонська халва від сімейної компанії Haitoglou – традиційний грецький десерт, приготований за класичним рецептом із натурального органічного кунжутного насіння високої якості, без консервантів, штучних добавок та ароматизаторів.
Вирізняється помірно солодким смаком з приємною кунжутною гірчинкою, ніжною розсипчатю текстурою та високою поживною цінністю.
Чудово поєднується з кавою, чаєм та ванільним морозивом, а також підходить для приготування домашньої випічки, в Греції часто тахінну халву додають в пироги та печиво.
__________________________________________________
Халва – десерт з дуже давньою історією. Першу халву готували на Сході з фініків і молока, називалася вона «хал», що арабською значить «солодкий». З часом рецепт змінювався, в певний момент з нього зникло молоко, але з’явилися мука, виноградний сироп, різне насіння та горішки.
В Грецію халву принесли в часи Другої греко-турецької війни біженці із знищеного древнього міста Смірни. Облаштовуючи невечкі бакалії безпосередньо в бараках, люди заробляли собі на життя виготовленням и продажем солодощів. Нові ласощі прийшлися до душі грекам, невдовзі ставши національним продуктом.
Оскільки основним місцем розселення біженців була Македонія, то й халва отримала назву македонської, проте дотепер в Греції можна почути і стару назву цього десерту –«бакалійна халва». Головний інгредиієнт македонської халви – тахіні – особливим чином приготовлене кунжутне насіння. Класична халва готується із тахіні та карамелізованого сиропу з додаванням шоколаду або горіхів, наприклад, мигдалю, арахісу або фундука.
З часом грецькі кондитери стали урізноманітнювати смак улюбленого продукта, додаючи в нього фрукти, ягоди, мед, стевію.
Халва – десерт не лише смачний, але й корисний, що обумовлено високою харчовою цінністю подрібненого кунжуту.
Омега 3 жирна кислота, що міститься в кунжуті бореться зі шкідливим холестерином. Високий вміст кальція підтримує здоров’я зубів та кісток, запобігає артрозу та остеопорозу, а цинк, залізо, мідь та селен служать загальному імунітету, домомагають боротися з синдромом хронічної втоми та стресом. Цінна кунжутна халва та вітамінний комплек, її багатство – це вітаміни Е, С та вітаміни групи В.
Вживання тахінної халви знижує рівень «поганого» холестерину та запобігає серцевоо-судинним захворюванням. Кунжут містить багато антиоксидантів, які нейтралізують вільні радикали та захищають від розвитку нейродегенеративних захворювань, таких як деменція та хвороба Альцгеймера. Підсилюють цей ефект дві активні речовини – сезамін та сезамол.
Чашечка грецької кави із тахінною халвою дарує заряд бодрості та гарного настрою.
- Пісний продукт
- Без ГМО
- Без глютену
| Основні атрибути | |
|---|---|
| Вид продукту | Халва |
| О товаре | |
| Склад | тахіні (подрібне насіння кунжуту), цукор, сироп глюкози-фруктози, пальмова олія, екстракт мильного кореня, ваніль |
| Енергетична цінність на 100 г: | 666 кКал / 2286 кДж |
| Харчова цінність на 100 г: | жири — 33,20 г (з них насичені — 6,6 г), вуглеводи — 45,7 (з них цукру — 38 г), білки — 11,40 г, клітковина — 8, 0 г |
| Вага | 400 г |
| Паковання | герметичний пластиковий лоток у картонній коробці |
| Бренд | Haitoglou |
- Ціна: 370 ₴


