Орегано — одна з найвідоміших прянощів Середземномор'я, назва якої в перекладі з грецької означає «радість гір» (oshecone — гора, ÷÷| | | | | f). Використовується в кулінарії та медицині в давнину. Корисні властивості трави, описані Діоскоридосом і Гіппократом, підтверджують і сучасні вчені.
Має насичений пряний аромат і гіркуватий присмак.
Ефірні олії, що містяться в орегано, згідно з дослідженнями, мають сильні антиоксидантні та бактерицидні властивості. Трава в сухому вигляді містить калій, цинк, залізо, кальцій, магній, багата на вітаміни В3 і В6, а також є добрим джерелом клітковини. Орегано тонізує, сприяє поліпшенню травлення і виведенню токсинів з організму. Його відвар — добрий помічник під час лікування застуди та респіраторних захворювань.
Грецьке дико-рожеве орегано має перевагу перед своїми культурними сородицями, що вирощуються в інших країнах, завдяки найбільшому вмісту ефірної олії.
Застосування: у свіжих овочевих салатах і приготованих овочевих стравах, до білих сирів, як-от фета, для соусів і маринадів, до м'яса та риби.
| Основні | |
|---|---|
| Країна виробник | Греція |
| Вага | 50 г |
| Склад | висушене листя й суцвіття органічного орегано |
| О товаре | |
| Паковання | картонна коробочка (в комплекті дерев'яний пінцет) |
| Бренд | CORPHES |
- Ціна: 262 ₴




