Апельсиновий мед – рідкісний продукт навіть на грецькому ринку. Проте, завдяки своїм смаковим і корисним властивостям, він заслуговує на увагу — з ним варто познайомитися.
Відомо, що за ті чи інші види моноквіткового меду в Греції «відповідають» різні регіони. Мед з нектару квітів апельсину виробляється на півострові Пелопоннес.
Щойно зібраний мед рідкий, має яскраво-жовтий колір та надзвичайний аромат із насиченими цитрусовими нотками. З часом аромат набуває додаткових фруктових відтінків, а сам мед крісталізується та змінює колір.
На смак апельсиновий мед солодкий, без цитрусової гірчинки, із освіжаючим післясмаком. За це його дуже люблять діти.
Дослідники відзначають високий вміст в продукті антиоксидантів з категорії поліфенолів та флавоноїдів, що сприяють захисту клітин організму від вільних радикалів. Багатий апельсиновий мед і на мінерали та мікроелементи, такі як кальцій, калій та мідь, а також на вітаміни, зокрема С та групи В.
Сприяє нормальному функціонуванню системи травлення, є корисним для кровообігу та роботи серця. Має антибактеріальні властивості, допомагаючи імунній системі боротися з патогенними мікроорганізмами.
Греція має давні традіції та свої секрети бджолярства, а унікальна цінність грецьких медів та їхній сприятливий вплив на організм людини доведено дослідниками Університету Арістотеля в Салоніках.
Апельсиновий мед смакує з грецьким йогуртом, пастою тахіні, млинцями і сиром халумі, смаженим на грилі, його додають у домашню випічку та десерти.
| Основні | |
|---|---|
| Країна виробник | Греція |
| Вид меду | Квітковий |
| Упаковка | Скляна банка |
- Ціна: 734 ₴


