Цейлонська кориця (Cinnamomum ceylanicum Br.) по-іншому називають циннамоном, шляхетною корицею або справжньою корицею. За якістю вона перевершує всі інші види, тому цінується вище. Свою назву пряність дістала за місцем вирощування. На Цейлоні кориця росте як у дикому вигляді, так і і на плантаціях, закладених у другій половині XVIII століття.
Цейлонська кориця має тонкий, ніжний аромат і солодкуватий, злегка пекучий, зігрівальний смак. Багата на антиоксиданти, мікроелементи, поліфеноли, вітаміни A, B1, B2, C, E и K.
Головно кориця використовується в кондитерській справі — її додають у пироги, печиво, пряники, великодні кулічі, пряні хліба. Оскільки пряність чудово поєднується із солодкими фруктами, її часто можна побачити в пудингах, десертах із запеченими яблуками, грушами, хурмою і, звичайно, у вареннях.
Кориця чудово поєднується з червоним м'ясом і птицею, з нею можна приготувати чудові ароматні грибні та м'ясні маринади.
На Сході корицю додає до кави, приготованої в турці, часто поєднуючи її з іншими прянощами, як-от коріандр, гвоздика та бодян.
Натуральна цейлонська кориця підвищує загальний тонус організму, допомагає боротися із застудними захворюваннями, а її чарівний аромат дарує гарний настрій, що важливо для зміцнення імунітету організму.
Довжина палички 25-30 см
| Основні | |
|---|---|
| Тип спецій | Кориця |
- Ціна: 578 ₴/100 г


