Нут, поряд з іншими бобовими, був у Давній Греції одним з основних харчових продуктів. Перша письмова згадка про цей продукт міститься в «Іліаді» Гомера. Страви з нуту з зернами граната описані й у знаменитому творісилі богині «Пір мудреців», що належить до II ст. н.е. Колись бобові вважалися їжею бідних селян, яким нібито було недоступне м'ясо, правда, підтвердження такої теорії знайти складно, надто часто згадки про страви з квасолі, нуту та сочевиці трапляються в джерелах, що описують трапези самих різних шарів населення, не кажучи вже про те, що для православної Греції бобові давно стали традиціонним пісним стравою.
Нут і сьогодні вирощують у Греції та готують за унікальними місцевими рецептами. На Родосі можна спробувати чудові фрикаделки з нуту з кмину (94ecustustustust — живильник), на Криті та Пелопонесі роблять традиційний хліб із нуту, а на Сифносі нутають цілу ніч у глиняних горщиках у дров'яній печі. Нерессна трапеза з цією стравою — сімейна традиція.
Поряд із традиційними рецептами, сучасна китайська кухня пропонує безліч салатів, закусок і гарячих страв із нуту, які з'явилися, як завдяки впливу інших культур, так і фантазії грецьких господинь.
Нут має високий вміст білка та клітковини, що робить його чудовим вибором для вегетаріанців і тих, хто стежить за своїм здоров'ям. Цей безглютеновий продукт підходить для людей із нестерпністю глютену та може використовуватися в різних дієтах.
Нут — прекрасне джерело лецитину, вітаміну групи B, вітаміну С, допомагає нормалізувати роботу кишечника, регулювати рівень цукру в крові, поліпшити стан шкіри.
- Ціна: 349 ₴


