Оливкова олія Агуреліо — незамінний продукт для всіх, хто піклується про своє здоров'я, стежить за харчуванням, дотримується дієтичного, спортивного або лікувального раціону. Виготовляється вона методом холодного пресування з незрілих оливок сорту Коронейки та перевершує за харчовою цінністю всі категорії оливкової олії. Недарма греки називають Агуреліо свіжим оливковим соком
Говорячи про користь Агуреліо, завжди зазначають його високу енергетичну цінність, насиченість вітамінами, мікроелементами та поліфенолами. Свіжа олія холодного пресування, без фільтрації, містить набагато більше антиоксидантів, порівнюючи з традиційним extra virgin і має найнижчу кислотність.
За якістю оливкова олія Агуреліо не має рівних, недарма її цілющими властивостями захоплювався ще Гіппократ. Сучасні дослідники також знаходять дедалі більше підтверджень корисності цього дару природи для здоров'я людини.
Як відрізнити Агуреліо на смак і колір?
Олію Агуреліо можна впізнавти без зусиль, оскільки вона має яскраво-зелений колір, характерну інтенсивну гірчинку, яскравий квітковий смак і насичений, терпкий аромат.
Свої унікальні лікувальні та смакові характеристики Агуреліо зберігає недовго — лише три-чотири місяці. Саме тому в Греції поціновувачі намагаються встигнути використати молоду олію в їжу максимально свіжою. Однак це зовсім не означає, що до весни олія зіпсується, просто в нії природним чином відбудеться процес фільтрації — з'явиться осад, колір зміниться на світліший, аромат і смак стануть м'якішими, але не зникнуть зовсім. З продукту преміум-класу олія перейде до найвищої категорії extra virgin, зберігши всі притаманні ій корисні якості.
Треба зазначити, що через високу собівартість (витрата зелених оливок для отримання одного літра олії в середньому на 30% більше, ніж стиглих плодів), греки виробляють Агуреліо виключно для себе. Як у нас кажуть, для дому, для сім'ї.Її непросто відшукати навіть на полицях магазинів у Греції. Невеликий експорт з'явився зовсім недавно, виключно під замовлення, «для знавців», кількість яких, завдяки туризму та інтересу до середземноморської кухні, зростає з року в рік.
| Основні | |
|---|---|
| Країна виробник | Греція |
| Тип олії | Оливкова |
| Тип | Нефільтроване |
| Віджим | Перший холодний |
| Об`єм | 250 мл |
| Упаковка | Скляна пляшка |
| Кислотність | 0.24 % |
| Виробник | Family |
- Ціна: 527 ₴
- Спосіб упаковки: Олія розливається в пластикові пляшки об'ємом 0,5 л і 1 л



