Пряний яблучний кекс

Один із домашніх грецьких рецептів яблучного пирога. Швидкий, простий і водночас неймовірно ошатний і на смак, і на вигляд. Його прикрашають апетитні карамелізовані часточки яблук, а пряний смак кексу нагадує про Різдво. Якщо хочете ще більше фарб, додайте до яблука коньяку або темного рому.
Інгредієнти:
Для начинки:
5 великих яблук
1/4 ч. л. меленої кориці
50 г коричневого цукру
Для тіста:
80 г вершкового масла
200 г муки
50 г цукру
50 мл свіжовичавленого апельсинового соку
1⁄4 ч. л. меленої кориці
1⁄4 ч.л. меленої гвоздики
¼ ч.л. молотого мускатного ореха
1⁄4 ч. л. меленого запашного перцю
1⁄4 ч. л. меленого сухого імбиру
1,5 ч. л. розпушувача
1⁄4 ч. л. солі
Духовку попередньо розігрійте до 180 градусів.
Вершкова олія заздалегідь дістаньте з холодильника.
1. 3 яблука очистьте> від шкірки, видаліть серцевину та наріжте на невеликі шматочки.
2. Поставте сотейник із яблуками на невеликий вогонь і приготуйте пюре. Наприкінці додайте корицю, перемішайте та остудіть.

3. Пюруйте блендером до однорідного стану. Яблучне пюре можна приготувати напередодні та поставити в холодильник.
4. У чаші блендера збийте розм'якшене вершкове масло з цукром. Додайте яблучне пюре та перемішайте на невеликій швидкості.

5. Трохи збільште швидкість і продовжуйте замішувати тісто, додаючи борошно та прянощі.
6. Розчиніть розпушувач в апельсиновому соку, вилийте в чашу з тістом і ще раз перемішайте.
7. Залишаються 2 яблука, очистьте> від шкірки та серцевини та поріжте великими часточками.
8. Форму для випікання змащуйте вершковим маслом, посипте коричневим цукром і щільно укрийте дно яблуками. Залийте тестом і відправте випікатися в розігріту духовку на 40-50 хвилин.

9. Трохи остудіть пиріг, переверніть і подавайте до столу.
Смачного! Καλή όρεξη!
- Яблучний пиріг із халвою
Соковиті, солодкі яблука в поєднанні із шоколадною кунжутною халвою стануть начинкою для пирога, який цілком може претендувати на почесне місце на святковому столі. Багатий смак частування здивує гостей: у ньому є горіхова терпкість халви, солодкість яблук і меду, аромат мигдалю, кориці й апельсина. Надати ще один незвичайний пряний відтінок можна використавши каштановий мед, але й із будь-яким іншим квітковим медом пиріг виходить чудовим.Повна версія статті


