Продавець Смак Греції розвиває свій бізнес на Prom.ua 2 роки.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Bigl.ua — приведет к покупке
Кошик
358 відгуків
promo_banner
+380 (50) 755-62-44
+380 (99) 689-78-96
Смак Греції - Смак життя
Кошик

Трахана кисла Vlaha 500 г

324 ₴

  • В наявності
Трахана кисла Vlaha 500 г
Трахана кисла Vlaha 500 гВ наявності
324 ₴
+380 (50) 755-62-44
Менеджер
  • +380 (99) 689-78-96
    Хрістос
+380 (50) 755-62-44
Менеджер
  • +380 (99) 689-78-96
    Хрістос
повернення товару протягом 14 днів за домовленістю

Трахана – різновид грецької традиційної домашньої локшини, приготовленої з пшеничного борошна та молока (коров'ячого, козячого чи овечого) або кислого молока (йогурту).

Залежно від типу молочного інгредієнта трахана буває кислою та солодкою. Кислу локшину роблять з кислим молоком (або йогуртом), а для солодкої використовують свіже молоко.

Користуючись сучасною гастрономічною термінологією, трахану можна назвати справжнісіньким грецьким фахівцем.

Готують із неї різноманітні страви (від супів до пікантних гарнірів, пирогів та запіканок), які неможливо скуштувати більше ніде, крім Греції. Ще кожен регіон запропонує свій оригінальний рецепт.

Історія свідчить, що кашею з трахани годували римських воїнів. Це була ситна їжа з найпростіших продуктів, які споконвіку давала земля Еллади – пшениці, молока та йогурту. Підкріплювали свої сили воїни, їдаючи трахану з гарних глиняних піал.

У Греції збереглися багатовікові традиції виготовлення трахани і страва не втратила своєї актуальності навіть із появою достатку вишуканіших продуктів. Разом з рецептами греки зберігають і пам'ять про те, що ця проста локшина в різні часи допомагала їхнім предкам пережити труднощі і навіть рятувала сім'ї від голодної смерті в роки воєн і потрясінь, адже трахан дуже поживний продукт, багатий на білок, вуглеводи, вітаміни, магній і залізо.

Для греків трахана – це ще й смак дитинства, спогади про тепло бабусиного сільського будинку. Раніше господині виготовляли трахану самостійно - сквашували молоко, додавали туди борошно, кип'ятили суміш, замішували тісто, потім ділили його на невеликі плоскі коржики і довго сушили їх на сонці. Тепер трахану різних видів – кислу та солодку, дрібну та велику – можна купити в будь-якому магазині.

Підходить для приготування супів, гарнірів, пирогів та запіканок.

Характеристики
Основні
Країна виробникГреція
Складпшениця твердих сортів, кисле молоко, вершкове масло (15 г на кілограм пшениці), сіль приблизно 2%. Може містити сліди яєць.
УпаковкаПоліетиленовий пакет
Вага0.5 кг
О товаре
Енергетична цінність на 100 г:1547 кДж / 365 кКал
Харчова цінність на 100 г:білки — 12,0 г, жири — 3,0 г (з них насичені — 1,7 г), клітковина — 13 г, вуглеводи — 70,8 г, цукри — 2,2 г, сіль — 2,15 г
БрендVlaha
Інформація для замовлення
  • Ціна: 324 ₴